Veel gestelde vragen

Belastingdingen

Fiscaal Startpunt 2023

Onze fiscale samenwerkingspartner Fiscount maakt ieder jaar een brochure vol tips en actiepunten waarmee jij je voordeel kunt doen. Op de laatste pagina vind je een handige checklist. Loop ook die vooral even door!

 

Prinsjesdag 2022

Ieder jaar levert Prinsjesdag veranderingen op voor ondernemers. Onze partner Fiscount heeft alle fiscale veranderingen voor 2023 op een rijtje gezet in het FiscKoffertje.

FiscKoffertje 2022

Je kunt of wilt geen belasting betalen. Wat nu?

Als je niet betaalt, loop je risico op hoge boetes. Neem bij problemen altijd contact met me op, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Op deze pagina van de Belastingdienst vind je meer informatie over betalen en ontvangen.
Let op: voor uitstel van belastingbetaling vanwege corona gelden aparte regels. Neem contact op voor meer informatie.

Wanneer moet je betaling omzetbelasting binnen zijn

Omzetbelasting (btw) moet dat op de laatste dag van de maand op de rekening van de Belastingdienst staan. Hou wel rekening met feestdagen.

Het rekeningnummer van de Belastingdienst is: NL86INGB0002445588, het betalingskenmerk vind je op je aangiftebrief of op de aangifte.

Boekhouding

Wat is de omzetgrens voor de KOR?

De omzetgrens is ook in 2023 € 20.000. Komt je omzet boven die grens, dan moet je vanaf dat moment omzetbelasting heffen en afdragen. Weten hoe? Neem contact op.

Corona

Corona – maatregelen

De Rijksoverheid en de Belastingdienst hebben diverse maatregelen getroffen om getroffen ondernemers tegemoet te komen. Je leest meer op de websites.

Corona – gevolgen voor je onderneming

Wat de gevolgen van de coronacrisis zijn geweest verschilt per onderneming. Tal van regelingen zijn er geweest en een deel daarvan is er nog steeds, maar inmiddels zijn we ook in de fase van afrekenen en wellicht terugbetalen van steun. Bel ons gerust als je vragen hebt.

Corona – TVL dossier

De TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) was een regeling voor ondernemers in specifieke branches. De regeling is inmiddels gestopt, net als eenzelfde regeling voor starters. Heb je gebruik gemaakt van de regeling of wil je nog eens teruglezen hoe het in elkaar zat? Ga dan hier naar de TVL-pagina bij de Rijksdienst voor Ondernemers.

Ik heb een andere vraag

Nieuwsbrieven

Let op: de tekst in de corona-updates kan achterhaald zijn i.v.m. nieuwe of gewijzigde maatregelen. Vraag KG altijd om advies.

Downloads