Veel gestelde vragen

Belastingdingen

Ik wil of kan geen belasting betalen. Wat nu?

Als je niet betaalt, loop je risico op hoge boetes. Neem bij problemen altijd contact met me op, dan kijken we wat de mogelijkheden zijn. Op deze pagina van de Belastingdienst vind je meer informatie over betalen en ontvangen.

Omzetbelasting: wanneer moet mijn betaling binnen zijn?

Omzetbelasting (btw) moet dat op de laatste dag van de maand op de rekening van de Belastingdienst staan. Het rekeningnummer van de Belastingdienst is: NL86INGB0002445588.

Corona

Corona – maatregelen

Zowel de Rijksoverheid als de Belastingdienst hebben diverse maatregelen getroffen om getroffen ondernemers tegemoet te komen. Je leest meer op de websites.

Corona – nieuwsupdates

Wij proberen je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de maatregelen en regelingen die er zijn voor jouw bedrijf.

Corona – gevolgen voor mijn onderneming

Wat de gevolgen van de coronacrisis zijn voor jouw onderneming is afhankelijk van veel factoren. Bijvoorbeeld: wat voor ondernemingsvorm heb je, in welke branche werk je, wat gebeurt er met je omzet en heb je wel of niet personeel. Bel ons als je vragen hebt.

Corona – eenmalige tegemoetkoming voor getroffen sectoren

De regeling voor de eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 voor ondernemers (TOGS) is gesloten. Gelukkig is er een vervolgregeling: de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). De regeling geldt voor ondernemers in specifieke branches, op basis van de SBI-code. Hier vind je de actuele lijst van SBI-codes. 

> alles over de TVL

Boekhouding

Wat is de omzetgrens voor de KOR?

De omzetgrens is € 20.000. Komt je omzet toch boven die grens, dan moet je vanaf dat moment omzetbelasting heffen en afdragen. Weten hoe? Neem contact op.

Ik heb een andere vraag

Nieuwsbrieven

Downloads